EHBO gastouders

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt, of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u toch Eerste Hulp kunnen bieden. De opleiding Eerste Hulp aan kinderen leidt op tot het landelijke erkende diploma Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Deze opleiding wordt gegeven conform de door Het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen.
Het is toch een fijn en veilig idee, wanneer je weet hoe je moet reageren wanneer er iets met je kind gebeurt, niet dan?

Wettelijke verplichting

Gastouders zijn tegenwoordig wettelijk verplicht om het diploma kinder-EHBO te behalen.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

Deze trainingen kunt u bij Marc Hoeks Opleidingen volgen. In kleine groepen van zes tot tien personen krijgt u een training welke voldoet aan de vereiste normen. U krijgt na afloop bij voldoende competentie, het erkende diploma via het Oranje Kruis.

U kunt zich individueel of in groepen opgeven. Er zijn maandelijks trainingen, zowel overdag als in de avonduren.

Heeft u (specifieke) vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!

Voor een overzicht van data of indien u zich meteen wilt: Klik hier.