EHBO voor kinderdagverblijf

Eerste hulp voor kinderdagverblijf

Eerste hulp aan kinderen

Kinderen zijn kinderen. Hun ongeremdheid, enthousiasme en onderzoeksdrift is vaak heerlijk om te zien, maar kan ook wel eens tot ongelukjes leiden. Het is een behoorlijke verantwoordelijkheid om op hen te passen. Zeker als je werkt bij een organisatie waar veel kinderen samenkomen, zoals een crèche of kinderdagverblijf. De ouders vertrouwen erop dat hun kind veilig is in uw omgeving. En dat mogen ze ook van u verwachten. Maar wanneer is een kind veilig?
Alle bedrijven, instellingen en organisaties dienen beschikking te hebben over een goed opgeleid persoon, die in staat is in het geval van ongevallen of calamiteiten eerste hulp te verlenen.

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt, of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u toch Eerste Hulp kunnen bieden. De opleiding Eerste Hulp aan kinderen leidt op tot het landelijke erkende diploma Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Deze opleiding wordt gegeven conform de door Het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen.
Eerste Hulp aan kinderen is vaak moeilijker dan bij volwassenen. Er wordt meer gevergd van eigen inzicht en bekwaamheden. Ook de lessen reanimatie zijn bij kinderen en baby’s ingewikkelder.

Het is toch een fijn en veilig idee, wanneer je weet hoe je moet reageren wanneer er iets met een kind gebeurt, niet dan?

De opleiding Eerste Hulp aan Kinderen leidt op tot het landelijke erkende diploma van Het Oranje Kruis.
De opleiding tot het eenheidsdiploma EHBO aan kinderen, van het Oranje Kruis, inclusief de module verbandleer, Deze opleiding wordt gegeven door Marc Hoeks Opleidingen conform de door Het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen.
Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om een kind in levensbedreigende situaties te kunnen helpen, alsmede diverse alledaagse letsels.

Voor data en/of meteen inschrijven: Klik hier.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.